Annemieke Verweij

coaching en trainingen

methoden coaching praktijk verweij van den heuvel amersfoort natuur

methoden

In de loop der tijd heb ik in mijn werk en leven geleerd diverse behandelmethoden en technieken toe te passen. Hieronder staat een beknopt en zeker niet compleet overzicht.
Ik maak op grond van mijn ervaring en afhankelijk van wat zich voordoet tijdens het gesprek steeds keuzen uit één of meer (delen) van deze methoden;

 

Cognitieve gedragstherapie

Dit is een methode om te komen tot meer reële gedachten in plaats van de vaak aanwezige negatieve aannames die voortkomen uit of samenhangen met je angst, somberheid of gepieker.

 

Problem solving treatment

Dit is een methode om volgens logische en opvolgende stappen het probleem te analyseren, oplossingen te bedenken om daarna haalbare oplossingen te kiezen en die vervolgens uit te voeren en te controleren of het werkt en of tot verbetering leidt.

 

Acceptance and commitment therapy (ACT)

Dit is een nieuwe vorm van gedragstherapie. Het richt zich op het leren accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn. De meeste mensen vluchten voor hun problemen, vermijden ze of vechten er tegen. Meer logisch is het om ondanks dat er problemen zijn evengoed je eigen weg zoveel mogelijk te blijven kiezen op grond van je eigen keuzen die gebaseerd zijn op je eigen waarden en normen. Deze methode maakt ook gebruik van mindfulness, zie hieronder.

 

Mindfulness

Dit is een techniek die is gebaseerd op meditatie oefeningen uit het boedhisme. Je leert om met behulp van al je zintuigen je aandacht te richten op dat wat vaak veel zinvoller is dan bijvoorbeeld het piekeren of de ervaring van spanningen, pijnen en of andere ongemakken. Het helpt je om je concentratie te verbeteren, om je beter te kunnen ontspannen en het helpt je meer bewust te worden van het hier en nu in plaats van steeds opnieuw te blijven dwalen in het denken en voelen
over het verleden en of de toekomst.

 

Rust Reinheid en Regelmaat

In mijn werk binnen de GGZ heb ik het niet te onderschatten belang geleerd van deze eenvoudige basisprincipes voor een stabiel en gezond leven.

 

Bij werkwijze kun je lezen hoe een coachingstraject wordt vorm gegeven. Bij coaching vind je meer informatie over mijn coachingstrajecten. Bij contact kun je een vraag stellen en lezen hoe jij je kan aanmelden.